Malmö är inte bara vackert, där finns god mat från världens alla hörn också. Res till matstaden Malmö på veckan för att uppleva en av Sveriges storstadspärlor. Ät på allt från prisade spännande finkrogar till den godaste falafeln.

En av de bästa sakerna med att resa är att äta god mat. Här ges det tips om vart du kan äta i Malmö under semestern, men det finns såklart långt många fler ställen än så att äta på. Skaffa ett praktiskt boende centralt för att få ut det mesta av din resa, det är nämligen så att många av Malmös hotell ligger nära centralstationen.

Stjärnor till Malmökrogar och nominerade i ”årets skånska krog”

När Michelin under slutet av 2017 delade ut stjärnor till Svenska krogar halkade huvudstaden efter, skriver Svenska Dagbladet, men Malmö fick däremot sin första tvåstjärniga krog. Det var restaurang Vollmers. Även restaurang Sture i Malmö fick en stjärna. Väl värda ett besök för finsmakaren helt enkelt. Sedan 2015 har utmärkelsen ”Årets skånska krog” delats ut, och nominerad till priset var Vollmers även där, skriver Sydsvenskan. Priset gick dock till en annan skånsk krog, men en annan Malmökrog nämndes i kategorin ”Årets skånska stjärna”, nämligen MJ’s, där Frida Nilsson vann.

Bästa falafeln i stan

Är du däremot sugen på att äta lite annan typ av mat så är streetfooden i alla dess former stor i Malmö, inte minst falafeln. Vill du äta stadens bästa falafel ska du besöka JallaJalla, Babylon, Grill, Elvan, Campus Dalaplan Grill, eller Restaurang Middle East som Metro skriver följande om:

”Goda krispiga inlagda grejer och generöst med sås. Ligger perfekt för att köra en to-go, att svänga förbi då du exempelvis cyklar från Möllan ner till stranden.”