Istället för att skicka ut rabattkuponger i pappersformat är det vanligare att skriva in rabattkoder när man köper något på nätet. På så sätt blir slutkostnaden lägre och köpupplevelsen mycket roligare.

Trenden om att använda sig av rabattkoder när man handlar på nätet blir bara större och större. Det finns hundratals sajter på nätet som samlar rabattkoder till alla tänkbara butiker, resesajer och tjänstebolag. Allt för att göra köpupplevelsen mycket bättre för konsumenterna men också för att locka till fler köp. Det är fler och fler som hoppar på trenden, allt för för att man kan få saker nästan helt gratis. Du kan testa det här!

Genom att använda sig av rabattkoder kan man, enligt privatekonomen Arturo Arques, spara pengar. Detta skriver Aftonbladet om i en artikel. Det gäller bara att man lär sig hur man ska göra för att köpet ska bli så bra som möjligt ur ekonomiska perspektiv.

Såhär använder man rabattkoder på nätet

Men hur gör man med rabattkoder? Här kommer en liten guide på hur du ska gå till väga för att fylla i den önskade rabattkoden.

  1. I vanliga fall har du redan bestämt dig för vad du ska köpa/beställa och har letat rätt på en rabattkod att använda för att få ner priset.
  2. Tryck på rabattkoden för att den ska visas och kopiera koden.
  3. När du har klickat dig så långt att du kommit fram till kundkorgen och ska göra betalningen ska du fylla i rabattkoden.
  4. I de flesta fall finns ett fönster där det står kampanjkod/rabattkod. I den rutan ska du nu klistra in koden som du tidigare kopierade.
  5. När den är inklistrad och aktiverad ska en notis om att rabatten är dragen komma upp på ditt slutkvitto innan du betalar.
  6. Ser du att rabatten är dragen är det dags för betalningen.
  7. Betalningen går till som vanligt och rabatten ska ha blivit avdragen.

Ett tips är att alltid söka efter en rabattkod om du ska genomföra ett köp på nätet. Oftast finns det tillgängliga koder som kan ge fri frakt och billigare priser. Hittar man dock inte en rabattkod som fungerar har tiden troligtvis löpt ut och man måste vänta tills det släpps en ny kampanj eller erbjudande.

Fler tips på hur man kan spara pengar när man handlar på nätet kan du hitta i en artikel på Leva&Bo.

Lycka till!