Camping är en av svenskarnas favoritsemester. Att komma ut på en härlig campingsemester är oslagbart. Äntligen får man komma ut i landet och njuta av både kära återseenden och nya äventyr. Här listar vi lite praktiska tips man kan tänka på för att göra sin camping lite enklare och bekvämare.

Beroende på om du reser med tåg, bil eller rentav husbil finns förstås lite olika tips. Hur du ska spenderna campingdagarna är också viktiga; tält, husbil eller stuga. Oavsett hur omständigheterna ser ut är det mest oumbärliga du kan tänka på faktiskt maten. Att kunna äta färskt, gott och tillagat tror vi bidrar till en optimal upplevelse. På Elkatalogen finns det olika exempel på både spritkök och gasolkylar, något som alla borde överväga att ta med sig.

Annat som bör packas med är:

  • Möbler. Här får du tänka kreativt utefter vilka behov som finns. Det finns både enklare pallar och mer gedigna stolar. Oavsett kan det vara bra att tänka på att inte snåla med komforten. Rör ni er mycket på campingen kan det vara bra att låta kroppen sitta i en bra stol för att avlasta ryggen lite.
  • Första hjälpenväska. Det kan vara små, oförutsedda händelser. Men det kan faktiskt också ske lite större olyckor. Att ha med sig lite bandage och desinfektionssprit är absolut nödvändigt för en campare.
  • Soppåse. Få tänker på att all konsumtion av mat och hygienartiklar kräver en bra avfallspåse eller soptunna, gärna en egen för sådant du kan sortera sedan. Enligt svd.se är 9 av 10 skräpföremål som hittas på stränderna av plast.
  • Myggmedel. En livsnödvändighet för den svenska camparen!
  • Fästingspray. Kan vara bra även för den som inte rör sig i riskzonerna. Tar ändå inte så mycket plats och funkar bra. Här kan du läsa på lite.

Tumregeln handlar om att inte snåla på det som vi vet skapar den godaste atmosfären. Att det är lite myggigt är kanske inte hela världen, med goda måltider och härligt sällskap inför vackra vidder kommer man mycket långt. Och då behöver kanske inte all energi gå åt att försöka uppmuntra varandra, ens om det blir regn och rusk. Det är i de goda pauserna som minnena skapas.