Den 7 februari smäller det, det är dags att planera in en resa till Göteborg. Den årliga och efterlängtade filmfestivalen sätter igång och fortsätter under nästan två veckors tid. Som den ledande internationella filmfestivalen i Norden är detta inte något att missa.

Staden som är känd för både det moderna, sin historia och Håkan Hellström kommer såklart stå för den årliga filmfestivalen. Sammanlagt visas 457 olika filmer från hela världen och i alla tänkbara genrer. För den filmintresserade kostar ett ordinarie festivalpass endast 50 kronor och då finns även möjlighet att gå på seminarier, utställningar och konserter som pågår under båda veckorna. En filmbiljett kommer ligga på 90 kronor men även olika festivalpass kommer finnas att välja mellan för den som är extra intresserad. GT skriver mer om filmerna och programmet och presenterar även några delar ur festival-schemat. Festen kommer man att hitta vid Folkets Hus på Olof Palmes Plats 1 i centrala Göteborg.

Inte nog med nordens största filmfestival. Efter att staden även lyckats med ett bra EM-slutspel vill man nu vara med och arrangera nästa Champions League-final för damerna 2021. Gamla Ullevi, damernas nationalarena, kommer i så fall att vara platsen där man kommer att kämpa om guldet. GP skriver om att Max Markusson, evenemangschef på Göteborg & CO tror att chansen för att kunna bli värdstad är stor.

Upptäck Göteborg

Göteborg består av mängder av fina och blomdoftande trädgårdar, kända historiska platser och bjuder på riktigt bra shopping. På den kända båten Paddan kan man få följa med på klassisk sightseeing längs stadens kanaler, man kan leka runt och åka karuseller på Liseberg, ta sig ut i den mysiga skärgården eller gå på safari genom regnskogen som finns på Universeum. Valmöjligheterna är oändliga och det finns såklart något för alla åldrar och smaker. På http://www.hotellgoteborg.info/ finns mer tips och information som är bra att känna till innan du reser iväg.