Är du ressugen? Du är inte ensam! Många är det som vill ut och utforska världens, med dess stränder, städer och vida landskap. Men då behöver du en bra resväska, kunna packa rätt och dessutom en plan för vart du ska åka.

 

resaFörst och främst, när resan är bokad behöver du en bra resväska, som passar flygbolagens mått och som du får plats med all viktig packning i. Sådana resväskor hittar du här. Och för att packa rätt gäller det att tänka efter lite innan du viker ner alla plagg och trycker ihop väskan.

En reseexpert i Metro går det att läsa om hur du packar din väska rätt. Bland annat tipsas det om följande:

  • Rulla alla kläder innan du lägger ned dem i resväskan. Kläderna tar då inte lika mycket plats och blir heller inte skrynkliga som när du viker dem.
  • Lägg alla kläder i plastpåsar så är det lättare och hitta det du ska ha. Särskilt underkläder. Ta med en extra påse för smutsiga kläder som ska tvättas.
  • Satsa på en hård resväska eller ryggsäck som går att öppna på flera ställen. Detta är både praktiskt och mest säkert.
  • Välj kläder du använder hemma och försök matcha ihop alla plagg. Så du får mest utav dessa och kan använda de till fler outfits.
  • Ha ett backup-kit med det nödvändigaste i handbagaget i fall din väska kommer bort. Det kan till exempel vara extra underkläder, en t-shirt och en var tröja.
  • Packa ner tunna yllekläder ifall det är kallt på hotellet. Detta är ingen stor extravikt att bära på men däremot väldigt skönt om du behöver det.
  • Om du ska bo på hostel är det bra och packa ner reselakan. Dessa finns i lättviktare som silkeslakan. Väger inget och tar knappt någon plats allt.

 

Resmål: upptäck heta partystaden Tel Aviv

 

Ett resmål som just nu är på mångas läppar (och i fleras drömmar) är inget mindre än staden Tel Aviv i Israel. I resemagasinet Vagabond går det att läsa om hur denna stad till skillnad från religiösa Jerusalem mer handlar om uteliv, pengar och njutning. Staden ligger invid en enorm strand, havet är blankt och vackert, klubbarna för dans är många.

Andra populära resmål kan du se här.