Powerbank och smartphoneNästan oavsett vart man reser, och hur länge man blir borta, kommer man att ha lite andra behov än man har hemma. Som tur är finns det många prylar utformade specifikt för resenärer, som gör det lättare att klara de oväntade situationer som kan uppstå.

Det går aldrig att planera en resa till 100 %. Oväntade situationer kan alltid uppstå, och kommer ofta att uppstå också. För det mesta innebär de inga besvär, men de kan också leda till katastrof. Man kan inte förbereda sig för allt, men med några smarta prylar i resväskan är man betydligt bättre rustad för att möta såväl stort som smått.

Res aldrig utan

  1. Powerbank. Man vet aldrig när man kan behöva använda sin telefon, t.ex. för att ringa ett nödsamtal. Då vill man inte ha slut på batteri.
  2. Multiverktyg, som en schweizisk armékniv eller en Leatherman. De här kan användas till oerhört många saker, från att laga en trasig väska till att skiva en korv. Tänk på att inte lägga ett verktyg med knivblad, eller för den delen en sax, i handbagaget.
  3. Silvertejp, som kan användas till att laga det allra mesta.

Andra smarta saker

Det finns också många prylar som kanske inte är livsavgörande, men som ändå kan vara bra att ha med sig.

  • Komprimerbar väska eller kasse. Idag finns det extraväskor som är så små att de i hopvikt tillstånd kan förvaras på en nyckelring. De finns i många olika storlekar och modeller, och är praktiska om man plötsligt hittar något som man vill bära med sig. Man kanske gör några riktiga fynd på en loppmarknad i Paris, till exempel.
  • Flaskskydd. Många drycker, framför allt alkoholhaltiga, är betydligt billigare utomlands. Men hur får man hem en glasflaska, den kan ju inte förvaras i handbagaget längre? Lösningen är ett uppblåsbart flaskskydd med en tät förslutning, som skyddar både flaskan och resten av innehållet i väskan.