Våren är en perfekt tid för att åka på weekend och vad passar då inte bättre än att ta en tur till klassiska London. Har man inte varit där bör man definitivt åka dit någon gång i livet och njuta av god mat & sevärdheter. Men, det är ganska dyrt att vistas i London – tur är att det finns sätt att komma undan billigare under resan!

Vi har tidigare skrivit om filmfestival i Göteborg, staden som kallas för Lilla London, men nu är det dags för the real deal. London är en klassisk stad som skildras i många filmer, där hittar man puls sevärdheter och inte minst en annan god pint.

Vad finns att upptäcka?

Att fråga någon vad som finns att se och upptäcka i London är som att försöka leta rätt på rätt fisk i ett hav – det finns så himla mycket! Just därför har Expressen i en artikel listat många härliga sevärdheter för dig som tänkt ta en resa till London, i en bredd som passar de flesta. Bland annat så tipsas det om historiska sevärdheter som Jack The Ripper & Whitechapel, en stadsvandring i den världskända mördarens fotspår som ger de flesta att få en strimma av kalla kårar längs ryggen. Tycker man att detta känns för läskigt kan man dricka afternoon tea på Ritz, ett av de lyxigaste hotellen i stan. Glöm inte att shoppa i Covent Garden och på Westfield i Straford, besöka museet Tate Modern, kolla på Houses of Parliament och klocktornet Big Ben såklart. Vill du se en och annan kändis kan du bege dig till en av de mest exklusiva delarna av västra London, nämligen Islington. Där hänger innekändisar på det som kallas ”Supper street”, en gata full av barer och restauranger väl värda ett besök. Men, man ska komma ihåg att London är dyrt och nöjen kostar, därför följer nedan ett klipp med tips för en billigare Londonresa.